Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı sirke
3 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı un
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı
Yoğurma kabına tam buğday ununu, mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştıralım. Sonra ısıttığımız süt ve sıvı yağ ekleyip yoğuralım. Beyaz unu sonra kıvamı tutturmak için azar azar ekleyelim. En son sirke ile yoğurup 1 saat kadar mayalandıralım. Daha sonra yağlı kağıt serili kabımıza alalım 30 dakikada bu şekilde beklesin. Önceden iyice ısınmış fırında 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. 30 dk. Üzerine istediğiniz şeyi koyabilirsiniz. Bu tarifimizde çörek otu, susam, haşhaş ve biraz çekirdek kullanıldı..